Is werken tijdens een tussenjaar handig?

Gepubliceerd op 2 november 2022 om 20:00

Bekijk ook zeker eerst even onze leuke vacatures.

Je hebt net je middelbare school afgemaakt en je weet nog niet welke opleiding je wilt gaan doen, je hebt alle wegen overwogen en je bent er nog steeds niet helemaal over uit wat je wilt gaan doen, dus je kiest er toch voor om een tussenjaar te nemen. Maar wat nu? Je zit nu al een tijdje thuis en je hebt niet veel te doen, je vraagt je zelf dan af is werken tijdens een tussenjaar nu handig? Om antwoord te geven op jouw vraag is dat ja natuurlijk! Je kan je tussenjaar het beste goed gebruiken. Velen kiezen ervoor om te werken tijdens dit tussenjaar maar er zijn ook talloze andere mogelijkheden, zoals reizen, vrijwilligerswerk, taalcursus, au pair worden en nog veel meer...

Waarom werken tijdens een tussenjaar?

Je hebt ervoor gekozen om een tussenjaar te nemen, want je bent er nog niet over uit gekomen welke opleiding je wilt gaan doen, of je was het een beetje zat en je besluit en een jaar niks te gaan doen. Iedereen om je heen zegt: ''ga werken'', maar jij vraagt je af; ''waarom zou ik gaan werken tijdens mijn tussenjaar.'' De meeste mensen kiezen ervoor om te gaan reizen, maar om te gaan reizen heb je geld nodig natuurlijk en om aan dat geld te komen, moet je natuurlijk werken. Een tussenjaar is meestal bedoeld om even te relativeren, even na te denken over wat je precies wilt doen. Een keuze te snel maken is meestal niet goed en vooral als het gaat over je toekomst.

 

Wist je dat in 2020 14,4% van alle scholieren die een vwo diploma behaald hebben zich niet hebben ingeschreven bij een instelling voor hoger onderwijs, mbo of vavo.

 

Waarom werken tijdens een tussenjaar?

Nuworkz helpt iedereen die opzoek is naar een baan, ook mensen die een tussenjaar nemen. Wil jij even iets anders aan je hoofd dan school en boeken? Wij kunnen jou helpen met het zoeken naar een baan die echt bij jou past! Door ons grote netwerk en de hoeveelheid open vacatures in Maastricht en omstreken kunnen wij jou zeker helpen met het vinden van de juiste werkgever voor jouw tussenjaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.