Sollicitatietips

Gepubliceerd op 16 december 2022 om 00:08

Hoe bereid ik me goed voor op een solicitatiegesprek?

Pas deze 5 tips toe als jij als de beste wilt solliciteren!

 

 1. Research vooraf

 

Zorg dat je een beetje research doet over het bedrijf en de recruiter (degene die met jou het sollicitatiegesprek aangaat), in ons geval Nuworkz. Kijk bijvoorbeeld eens op LinkedIn, daar staat meestal meer informatie dan op Google en als iemand opmerkt dat je gezocht hebt naar het bedrijf, sta je al een puntje voor. Zo kom je goed voorbereid en professioneel over. Dit geeft jou vervolgens net die voorsprong op de andere sollicitanten. Je bent al bijna verzekerd van de baan ;)

 

 1. Kijk nog eens goed naar de vacature

 

Staat de vacature nog online of heb je er zelf een screenshot van gemaakt? Mooi, lees ‘m nog een keertje door. Hierin staat namelijk precies wat de functie-eisen zijn en naar wat voor persoon ze op zoek zijn. Eén ding is zeker: hier gaan vragen over komen.

 

 1. Goed verzorgd voor de dag komen

 

Wij bij Nuworkz vinden het belangrijk dat we ons kleden naar de gelegenheid. Zoals Leroy zegt: “Overdressen is niet mogelijk. Neem dit letterlijk en zorg voor een goede presentatie en uitstraling. Neem kleding uit de kast die je normaliter niet zou dragen, omdat deze te chique is. Nu is het de tijd voor zakelijke outfits. Een lekker geurtje (die niet te sterk en overheersend is) werkt ook altijd goed. En als kerst op de taart zorg jij ervoor dat je haar verzorgd is en niet voor je ogen hangt.

 

 1. Wat niet te doen bij een sollicitatiegesprek:

 

 • Te laat komen voor het gesprek
 • Een slap handje geven
 • Onderuithangen in je stoel
 • Je gesprekspartner in de rede vallen
 • Geen goede reden/motivatie hebben om er te werken
 • Je kunt je vaardigheden niet onderbouwen

 

 1. Glimlachen

Hou jezelf niet te veel vast aan geleerde technieken. Als men zenuwachtig is zoekt het naar vastigheid. Laat het los en vergeet vooral niet te glimlachen. Je wordt namelijk al volledig in het zonnetje gezet, zorg dat dit zonnetje vrolijk is!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.