Direct aanmelden

Meld je direct aan om alle vacatures te ontvangen

 


Veel gestelde vragen ... 

Heb ik recht op vakantiedagen en vakantiegeld?

Bij een fulltime baan van werkweken van 40 uur heb je op jaarbasis recht op 24 vakantiedagen. Werk jij minder dan 40 uur? Dan heb je recht op een evenredig deel aan vakantiedagen. Heb jij hier meer vragen over? Neem dan contact met ons op en wij leggen het je graag verder uit.

 

Je vakantiegeld bedraagt 8% van je brutoloon en wordt elke gewerkte week voor je gereserveerd. Het vakantiegeld wordt ieder jaar voor de zomervakantie automatisch uitgekeerd. Als je eerder stopt met werken kun je er voor kiezen om dit vakantiegeld eerder te laten uitbetalen.

 

Heb jij hier meer vragen over? Neem dan contact met ons op. Wij staan elke werkdag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Wat moet ik doen als ik ziek ben?

Als jij ziek bent en niet kunt werken dan is het belangrijk om ten alle tijden zowel de opdrachtgever als ons hiervan op de hoogte te stellen. Doe dit altijd telefonisch om te voorkomen dat je ziekmelding niet tijdig is doorgegeven. Het verloop van je ziekteperiode bespreken wij samen met jou en eventueel het UWV. Doorgaans is er sprake van 2 wachtdagen bij ziekmelding.

 
 

 

Heb ik recht op reiskostenvergoeding?

Wettelijk gezien is de werkgever niet verplicht reiskosten te vergoeden. Zover wij de reiskosten mogen vergoeden van de opdrachtgever in een netto-vergoeding zullen wij dit bij het loon van de werknemer bijschrijven. De werkgever kan voor iedere kilometer die de werknemer aflegt €0,19 belastingvrij vergoeden. Op welke manier de werknemer de reis aflegt is hierbij niet van belang.

 

Ben ik als uitzendkracht sociaal verzekerd?

Ja, als uitzendkracht ben jij volledig sociaal verzekerd. De verzekeringen dekken onder andere werkloosheid, uitkeringen bij ziekte en andere sociale verzekeringen, welke dus ook voor jou van toepassing zijn.